Édeskömény saláta vörösáfonyával

2011-12-01

sponsored links


A tegnapi nyalánkság után, ma hoztam egy könnyû salátát, hogy azért ne kapjunk szívrohamot, ha az ünnepek után mérlegre állnánk. Már megint nem tudtam lemondani a vörösáfonyáról, úgyhogy ide is becsempésztem. A saláta másik különleges eleme a Basilicata tartományból származó oliva infornata, vagyis a sütõben szárított olívabogyó. Majatica fajtájú olívabogyóból készül, melyet december végén kezdenek el szüretelni. Ez a fajta olívabogyó kicsi magja miatt megfelel olajpréseleshez, valamint tökéletes a tradícionális infornatura eljárással történõ feldolgozáshoz is. Ez annyit jelent, hogy a bogyókat meleg levegõ segítségével megszárítják. A szárítás régen faszenen történt, ma már speciális kemencéket használnak. A klasszikus elkészítési mód 90°C-os vízben egy perces fõzéssel kezdõdik, majd besózva szárítják. Késõbb, miután már elég vizet vesztettek a bogyók 50°C-on történõ szárítás következik. Ez a specialitás nem csak az antipasti tálak része, de más helyi ételekben is felbukkan, mint példuál a sütõtökleves vagy a ...

Folytats a blogon ... mandulasarok.blogspot.com/2011/12/ede...

sponsored links

Keres?s