Édeskömény-saláta

2013-01-21

sponsored links



Az édeskömény - fennel, fenchel - a francia és az olasz konyha nagyon kedvelt és gyakran használt alapanyaga. Külsejében a zellerhez és a hagymához is hasonlít, de valójában egyikre sem. Nyersen íze és illata is ánizsos, de grillezve vagy párolva enyhén édessé válik.
Mióta elõször megkóstoltam, nálam is nagy kedvenc, süthetõ, fõzhetõ, grillezhetõ, nyersen kitûnõ saláta készíthetõ belõle.
A grillezett vagy a wokban sütött édeskömény nagyszerû kísérõje lehet hal-és húsételeknek, fõzve készíthetõ belõle krémleves. Nagyon különleges a halleves édesköménnyel.
Természetesen, mint a legtöbb zöldség nyersen is fogyasztható, csodás saláta készíthetõ belõle. Keverhetõ hozzá narancs, alma, gránátalma, cékla.... Nekem ez a legegyszerûbb, és leggyorsabban elkészíthetõ saláta a kedvencem.

Hozzávalók: 2 édeskömény, 1/2 citrom leve, hidegen sajtolt ...

Folytats a blogon ... relaxotour.blogspot.com/2013/01/edesk...

sponsored links

Keres?s