Édeskömény krémleves
sponsored links
Szeretem a leveseket, fõleg így télen. De amit igazán szeretek, azok a krémlevesek. És nem csak olyan önös és praktikus célokból, mert gyorsan elkészíthetõk és nem kell sokat mosogatni utánuk. Inkább a kellemes, selymes ízükért, a tetején ropogós pirított kenyérkockákért és az olvadozó reszelt sajtért, mellesleg megzümmögtethetem kedvenc konyhai eszközöm, a botmixerem.
Életemben elõször ettem és készítettem édesköményt. Persze a neten jártam utána az elkészítési módoknak. Salátának még korai az ismerkedés, nem biztos, hogy ízlett volna az intenzív, ánizsos íze, így lett belõle krémleves. Az eredeti recept forrása ki más lenne, mint Chili&Vanilia.
Hozzávalók:
1 közepes édeskömény gumó
1 kis fej vöröshagyma
1 tyúkhúsleves alaplé
1 evõkanál nádcukor
1+1 evõkanál vaj/margarin ...