Édeskömény krémleves füstölt pisztránggal, ahogy a nagymamám szereti

2012-02-08

sponsored links

 Elismerem, hogy a cím legalább akkora tévedés, mint egy kabrióra tetõcsomagtartót venni, de egyszerûen nem hagyhattam ki. Hisz a Nagyimnak annyi köze van ehhez a leveshez, mint nekem az atomütköztetéshez, mégis, õ jut eszembe mindig, valahányszor levest csinálok. Ugyanis a "Nagyi levesein" felnõni egyet jelentett az egészséges és kiegyensúlyozott gyerekkorral. Zöldborsóleves + palacsinta, paradicsomleves + smarni, gombaleves + túrós csusza, karalábéleves + rizskoch; Nagyi kedvenc suli utáni menüi úgy beleégtek az emlékezetembe, hogy akkor is sorolnám õket, ha hajnal ötkor ezzel ébresztenének. (Kemény megfogalmazás, de azért nem kell kipróbálni). Akárhogy is, az õ levesei utánozhatatlanok, és én nem is próbálkozom reprodukálni azokat az egyszerûnek tûnõ, mégis tökéletes és állandó ízeket. Örülök, hogy legalább a vadas+zsemlegombócát sikerült már párszor megidéznem. Így inkább olyan levesekkel szoktam kísérletezni, amik esetében nem érhet az a csalódás, hogy ez már megint nem olyan lett, amilyet a nagyi-kosztot szocializálódott ízlelõbimbóim megszoktak. Az alábbi levest sem sûrûn ettem napközi után, a receptet minap találtam egy angol szakácskönyvben. 365 leves recept van benne, ezt az édeskömény krémlevest január 30-ánál találtam meg, a füstölt pisztrángot pedig az Aldiban.

Hozzávalók:
  • 1 édeskömény gumó (a Lehelen is kapható a kedvenc zöldségesemnél)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db krumpli
  • 1/2 alma (ehelyett én már használtam fehérrépát is, úgyis finom) ...

Folytats a blogon ... topliszt.blog.hu/2012/02/08/edeskomen...

sponsored links

Keres?s