ÉDESKÁPOSZTA FÕZELÉK
sponsored links
Egyik kedvenc ételem a paradicsomos káposzta, de ez a fõzelék sajnos tiltólistán van nálunk, még a Nagymama sem szereti pedig õrá mindig lehet számítani ha valamit meg kell enni. Kénytelen voltam alternatív megoldást keresni...
ÉDESKÁPOSZTA FÕZELÉK
1 kisebb fej káposzta ( idei káposztából a legfinomabb)
1 fej hagyma
õrölt kömény
2 dl tejföl
2 evõkanál liszt
nagy csokor friss kapor
olívaolaj
só, ecet, pici cukor
Az olajon megpárolom az apróra vágott hagymát, majd hozzáteszem a felcsíkozott káposztát. Sózom, köménymaggal fûszerezem és épphogy puhára megfõzöm. A tejfölben elkeverem a lisztet és a fõzeléket behabarom. Jó sok kaporral ízesítem.
A végén kevés ecetet teszek még hozzá és kis cukorral szelídítem az ízeket.
Hidegen is nagyon finom.