Édesburgonyás túrógombóc zsályás vajjal

2018-01-09

sponsored links




Teljesen rákaptam mostanában az édesburgonyára, sülve, fõve, mindenhogyan nagyon bejön nekem.
Tegnap egy belõle készült túrógombóc volt az ebédem, ami remekül beilleszthetõ az ünnepek utáni diétába is.

Hozzávalók 4 személyre

30 dkg édesburgonya (tisztítva mérve)
25 dkg túró
1 tojás
5 dkg reszelt sajt
3-4 evõkanál liszt

szerecsendió

A zsályás vajhoz
3 dkg vaj
5-6 zsályalevél


A zsályás vajhoz a vajat megolvasztjuk, rádobjuk a zsályaleveleket és kb. egy percig pirítjuk. Sózzuk és félretesszük.
Az édesburgonyát megtisztítjuk, felkockázzuk és enyhén sós vízben megfõzzük.
Leöntjük róla a fõzõvizet, pépesre törjük és megvárjuk, amíg langyosra hûl.
Ekkor hozzáadjuk a túrót, a sajtot, a tojást, szerecsendióval ízesítjük és ízlés szerint sózzuk Apránként annyi lisztet adunk hozzá, hogy ne legyen túl kemény, de ragacsos se.
Diónyi golyókat formázunk belõle és enyhén sós vízben kifõzzük õket.
Ha feljöttek a víz felszínére, szûrõkanállal a vajra szedjük és összeforgatjuk.
Reszelt sajttal, esetleg tejföllel kínáljuk.


Folytats a blogon ... citromhab.blogspot.com/2018/01/edesbu...

sponsored links

Keres?s