Édesburgonyás lencsecurry
sponsored links
Nagyon szeretem az édesburgonyát, és hús nélkül is jól megvagyok. Úgyhogy az ilyesmi étel épp nekem való. Egyébként meg mindenféle curry étel jöhet, mert szerintem hússal,hús nélkül, a curry mindig finom.
Hozzávalók 2 személyre:
- 10 dkg lencse
- 0,5 édesburgonya
- 3 dkg karfiol
- 1-1 kisebb piros- és zöld színû paprika
- 1 paradicsom
- 1 kisebb vöröshagyma
- 1 dl tejszín
- 0,5 citrom
- 2 cikk fokhagyma
- 2 evõkanál olaj
- 1 evõkanál mandula
- currypor ízlés szerint
- joghurt a tálaláshoz
- só, õrölt bors
-->
Elkészítése:
- Egy edényben olajat forrósítunk. Apróra vágjuk a hagymát, meg a fokhagymát, majd a curryporral, meg a babérlvéllel kavargatva megpirítjuk. Rádobjuk a csíkokra vágott paprikát, a szeletekre vágott paradicsomot, összepároljuk, majd hozzáadjuk a megmosott lencsét.
- Beledobjuk a kis kockára vágott édesburgonyát, meg a rózsáira szedett kafiolt, felöntjük annyi vízzel amennyi bõven ellepi, és puhára fõzzük.
- Belekavarjuk a tejszínt, illetve ízeítjük sóval, borssal, és citromlével.
- Felforraljuk, végül pedig joghurttal, és apróra vágott, pirított mandulával tálaljuk.