Édesburgonyás lencsecurry

2017-12-29

sponsored links


Nagyon szeretem az édesburgonyát, és hús nélkül is jól megvagyok. Úgyhogy az ilyesmi étel épp nekem való. Egyébként meg mindenféle curry étel jöhet, mert szerintem hússal,hús nélkül, a curry mindig finom.

Hozzávalók 2 személyre: 

  • 10 dkg lencse
  • 0,5 édesburgonya
  • 3 dkg karfiol
  • 1-1 kisebb piros- és zöld színû paprika
  • 1 paradicsom
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • 1 dl tejszín
  • 0,5 citrom
  • 2 cikk fokhagyma
  • 2 evõkanál olaj
  • 1 evõkanál mandula
  • currypor ízlés szerint
  • joghurt a tálaláshoz
  • só, õrölt bors


-->
Elkészítése: 

  • Egy edényben olajat forrósítunk. Apróra vágjuk a hagymát, meg a fokhagymát, majd a curryporral, meg a babérlvéllel kavargatva megpirítjuk. Rádobjuk a csíkokra vágott paprikát, a szeletekre vágott paradicsomot, összepároljuk, majd hozzáadjuk a megmosott lencsét. 
  • Beledobjuk a kis kockára vágott édesburgonyát, meg a rózsáira szedett kafiolt, felöntjük annyi vízzel amennyi bõven ellepi, és puhára fõzzük. 
  • Belekavarjuk a tejszínt, illetve ízeítjük sóval, borssal, és citromlével. 
  • Felforraljuk, végül pedig joghurttal, és apróra vágott, pirított mandulával tálaljuk.

Folytats a blogon ... gergelyne.blogspot.com/2017/12/edesbu...

sponsored links

Keres?s