Édesburgonyás kenyér
sponsored links
Szeretek kenyeret sütni, de édesburgonyával ez volt az elsõ próbálkozásom. A kenyér akárcsak egy sós kalács, pihe-puha, nagyon finom...csak ajánlani tudom.
Hozzávalók: 65 dkg liszt, 40 dkg édesburgonya, 2,5 dkg friss élesztõ, 3 evõkanál olívaolaj, 4 teáskanál só, 1 teáskanál cukor, 2 dl a krumpli fõzõlevébõl.
Elkészítése: A burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk, sós vízben puhára fõzzük. A vizet letöltjük róla (felfogjuk), a kihûlt burgonyát áttörjük. 2 dl krumplilébe kavarjuk a cukrot, az élesztõt és felfuttatjuk. A liszthez adjuk az édesburgonyát, a sót, az olajat és az élesztõs vizet. 10 perc alatt sima tésztává dagasztjuk, majd letakarva egy órát kelesztjük. Ezután finoman átgyúrjuk, két ...