Édesburgonyás húsgolyó (paleo)
sponsored links
Hozzávalók:
50 dkg darálthús
50 dkg édesburgonya (nálam most lila)
1 tojás
1 nagyobb fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma összezúzva
törött bors
só
a sütéshez:
zsír (mindegy milyen)
a körethez:
1 kígyóuborka
3-4 vajretek
zöldpetrezselyem
az öntethez:
5 dkg Totu krém extra
1 dl paleolaj
1/2-1 teáskanál Dijoni mustár
1-2 evõkanál fokhagymás coconut aminos
1-2 teáskanál citromlé
1/2-1 teákanál porrá õrölt eritrit
törött bors
só
Az édesburgonyát kis lyukú reszelõn lereszeljük. A vöröshagymát finomra daráljuk, vagy turmixoljuk, majd a húsgolyó valamennyi hozzávalóját alaposan összekeverjük. Golyókat formázunk belõle. Közepes lángon, bõ zsiradékban kisütjük. A körethez az uborkát és a vajretket spirálvágóval spagettire vágjuk. Összeforgatjuk a leveleire tépkedett petrezselyemmel. Meglocsoljuk az öntettel, amit úgy készítünk el, hogy a Totu krém extrát habverõvel kevergetve, vékony sugárban hozzácsorgatjuk az olajat. Ha úgy látjuk, hogy az olaj összekapja a krémet, akkor fejezzük be az olaj hozzácsorgatását és keverjük addig amíg a majonéz kisimul, innentõl folytathatjuk az olaj hozzáadását. Végül hozzáadjuk az ízesítõ anyagokat. A húsgolyókkal a tetején kínáljuk.
A facebookon is követhettek, itt tudtok csatlakozni hozzám. Ne feledjék, hogy csak akkor jelennek meg a bejegyzéseim nálatok, ha a Követed lehetõségre is rákattintatok.
A Google+-on itt tudtok csatlakozni hozzám.
A Google+-on itt tudtok csatlakozni hozzám.
Létrehoztunk egy új paleos receptes csoportot, ha van kedvetek csatlakozni hozzánk itt megtehetitek: https://www.facebook.com/groups/523183661193999/ A ti ötleteiteket, receptjeiteket is várjuk!