Édesburgonyás fánk
sponsored links
A napokban nagyon megtetszett Anna csicsókás fánkja, de csicsókát nem találtam, helyette édesburgonyát vásároltam. A receptet nagyrészt a szalagos farsangi fánk szerint alakítottam, de a csicsókás fánk adta az ötletet, hogy zöldség is kerüljön bele.
Az édesburgonyának tulajdonképpen semmi köze nincs a burgonyához. Értékes vitaminokat, ásványianyagokat, fehérjét, antioxidánsokat tartalmaz, és ami még jó hír, hogy kalóriaértéke alacsony.
Jótékony hatásai miatt érdemes néha fogyasztani édesburgonyát, akár burgonyapürének is készíthetjük, hagyományos burgonya helyett, vagy fele-fele arányban.
Ez a fánk nem az a pihe-puha fajta, hisz teljes kiörlésû liszt is van benne, meg a vajat is elhagytam belõle (kifelejtettem).
Nagyon finom, az a fajta fánk, amit rögtön, frissen érdemes fogyasztani, másnapra ugyanis keményedik.
Kalóriatartalma jóval alacsonyabb, mint a hagyományos fánknak, de így sem kalóriaszegény. Ilyen formán viszont teljesebb értékû.
Hozzávalók:
- 40 dkg édesburgonya pürésítve (ehhez kb 45 dkg édesburgonyát fõzünk meg) ...