Édesburgonyás-fetás kuszkusz

2017-03-04

sponsored links


4 adagnyi:

  • 30 dkg kuszkusz
  • 2 nagyobb édesburgonya
  • 5-10 dkg feta/krémfehérsajt
  • 1 doboz konzerv kukorica
  • 10 levélnyi friss bazsalikom
  • kb. 3 dl alaplé
  • só, bors, 2 teáskanál õrölt római kömény
  • 2+2 evõkanál olívaolaj

1. Az édesburgonyákat meghámoztam, 1x1 cm-es kockákra vágtam, majd forró serpenyõben 2 evõkanál olívaolajon pirosra sütöttem õket. Érdemes nagy (teflonos) serpenyõt használni, vagy pedig két részletben sütni, hogy ne zsúfolódjanak össze a kockák.

2. Felforraltam az alaplevet, sóztam, borsoztam, belekevertem 2 evõkanál olívaolajat, majd a római köményt is, és ráöntöttem a kuszkuszra. Ilyenkor nem szabad kevergetni, mert könnyen ragacsos massza lesz a végeredmény. Gyorsan légmentesen lefedtem, és kb. 5 percig állni hagytam. A 3 dl alaplé lehet, hogy kevés, érdemes kicsit többet melegíteni, éppen annyi kell a kuszkuszra, amennyi egy ujjnyival ellepi.

3. Villával (ez fontos, a kanáltól is összetapad) átkevertem a kuszkuszt, beletettem a sült édesburgonyát, a felkockázott fetát, a lecsepegtetett kukoricát és a felaprított bazsalikomot. Kész. :)

Folytats a blogon ... sertesparade.blogspot.com/2017/03/ede...

sponsored links

Keres?s