Édesburgonyás-fetás kuszkusz
sponsored links
4 adagnyi:
- 30 dkg kuszkusz
- 2 nagyobb édesburgonya
- 5-10 dkg feta/krémfehérsajt
- 1 doboz konzerv kukorica
- 10 levélnyi friss bazsalikom
- kb. 3 dl alaplé
- só, bors, 2 teáskanál õrölt római kömény
- 2+2 evõkanál olívaolaj
1. Az édesburgonyákat meghámoztam, 1x1 cm-es kockákra vágtam, majd forró serpenyõben 2 evõkanál olívaolajon pirosra sütöttem õket. Érdemes nagy (teflonos) serpenyõt használni, vagy pedig két részletben sütni, hogy ne zsúfolódjanak össze a kockák.
2. Felforraltam az alaplevet, sóztam, borsoztam, belekevertem 2 evõkanál olívaolajat, majd a római köményt is, és ráöntöttem a kuszkuszra. Ilyenkor nem szabad kevergetni, mert könnyen ragacsos massza lesz a végeredmény. Gyorsan légmentesen lefedtem, és kb. 5 percig állni hagytam. A 3 dl alaplé lehet, hogy kevés, érdemes kicsit többet melegíteni, éppen annyi kell a kuszkuszra, amennyi egy ujjnyival ellepi.
3. Villával (ez fontos, a kanáltól is összetapad) átkevertem a kuszkuszt, beletettem a sült édesburgonyát, a felkockázott fetát, a lecsepegtetett kukoricát és a felaprított bazsalikomot. Kész. :)