Édesburgonyás cukkinis csicseriborsós ragu
sponsored links
Hozzávalók:
Megjegyzések, tapasztalatok:
- Különleges ízvilágú remek egytálétel.
- Ötlet innen.
- 80 dkg édesburgonya (megpucolva nekem 68 dkg lett)
- 1 nagyobb cukkini
- 25 dkg csicseriborsó (1 nap áztatás után megfõzve nekem 55 dkg lett)
- 7 dl házi paradicsomlé
- 30 dkg csirkemellfilé
- 1 nagyobb hagyma
- olívaolaj
- 1 nagy csipet fahéj
- petrezselyemzöld
- 1 kk (õrölt) kömény
- õrölt fekete bors
- só
- A csicseriborsót beáztatjuk kb 24 órára, majd sós vízben megfõzzük.
- A felkockázott hagymát olívaolajon megdinszteljük.
- Hozzáadjuk a kockára vágott csirkemellet és fehéredésig sütjük.
- Ekkor hozzáadjuk a megtisztított és kockára vágott édesburgonyát, az elõre megfõzött csicseriborsót, sót, borsot, fahéjat, köményt és a paradicsomlét.
- Közepes tûzön néha megkavarva addig rotyogtatjuk, míg az összes hozzávaló nagyjából megpuhul. Ekkor hozzáadjuk a felszeletelt cukkinit és a petrezselyemzöldet, majd készre fõzzük. (Szükség esetén adunk hozzá vizet és még fûszerezhetjük.)
- Különleges ízvilágú remek egytálétel.
- Ötlet innen.