Édesburgonyás cukkinis csicseriborsós ragu

2014-03-23

sponsored links

Hozzávalók:
  • 80 dkg édesburgonya (megpucolva nekem 68 dkg lett)
  • 1 nagyobb cukkini
  • 25 dkg csicseriborsó (1 nap áztatás után megfõzve nekem 55 dkg lett) 
  • 7 dl házi paradicsomlé
  • 30 dkg csirkemellfilé
  • 1 nagyobb hagyma
  • olívaolaj
  • 1 nagy csipet fahéj
  • petrezselyemzöld 
  • 1 kk (õrölt) kömény 
  • õrölt fekete bors 
Elkészítés:
  1. A csicseriborsót beáztatjuk kb 24 órára, majd sós vízben megfõzzük.
  2. A felkockázott hagymát olívaolajon megdinszteljük.
  3. Hozzáadjuk a kockára vágott csirkemellet és fehéredésig sütjük.
  4. Ekkor hozzáadjuk a megtisztított és kockára vágott édesburgonyát, az elõre megfõzött csicseriborsót, sót, borsot, fahéjat, köményt és a paradicsomlét.
  5. Közepes tûzön néha megkavarva addig rotyogtatjuk, míg az összes hozzávaló nagyjából megpuhul. Ekkor hozzáadjuk a felszeletelt cukkinit és a petrezselyemzöldet, majd készre fõzzük. (Szükség esetén adunk hozzá vizet és még fûszerezhetjük.)

Megjegyzések, tapasztalatok:
- Különleges ízvilágú remek egytálétel.
- Ötlet innen.




Folytats a blogon ... kingakonyha.blogspot.com/2014/03/edes...

sponsored links

Keres?s