Édesburgonyás csirkefasírt avokádókrémmel
sponsored links
Hozzávalók:
Az avokádókrémhez:
- 50 dkg csirkemell
- 1 közepes édesburgonya
- 2 evõkanál kókuszzsír
- 1 kisebb lilahagyma
- 2 cikk fokhagyma
- fél citrom leve
- 1 evõkanál petrezselyemzöld
- só, õrölt bors
Az avokádókrémhez:
- 1 érett avokádó
- 1 cikk fokhagyma
- 2 evõkanál olívaolaj
- 1 evõkanál petrezselyemzöld
- 1-2 teáskanál citromlé
- só, õrölt bors
Elkészítése:
- A húst, a hagymát, a fokhagymát, meg a hámozott édesburgonyát ledaráljuk.
- Ezután összegyúrjuk kókuszzsírral, apróra vágott petrezselyemzölddel, sóval, borssal, és ízlés szerint citromlével.
- A masszából kisebb golyókat formázunk, majd tepsire helyezzük, és 200 fokos sütõben enyhén pirosra sütjük.
- Közben a krémhez az avokádót meghámozzuk, és összeturmixoljuk a hozzávalókkal.
- Az édesburgonyás csirkefasírtot avokádós mártogtóssal, meg citrommal tálaljuk.