Édesburgonya vegyes káposztasalátával - Vegán
sponsored links
Hát ez a bevezetõ nem lesz annyira vicces, mert a ma délelõtti smoothie pirított magvak kombó annyira nem dobta meg a vércukromat, hogy az agyamba is jusson energia, meg mint Gombóc Artúr is megmondta az agynak szénhidrát kell a mûködéshez, és vele ki merne vitatakozni?! Na ugye. Nem véletlen, hogy õ jut eszembe a mai táp után. Azt hiszem a tízoraimat a fressnapfba is beszerezhettem volna, ha alaposabban szétnézek a madáreleség/magkeverékek feliratok között. Na most már elég kedvet csináltam a mai ebédemhez, ami egyébként nagyon finom, de tényleg. Arra számítsatok, hogy ez is egy vegán fogás, ráadásul tisztítókúrás, így elég natúr ízek vannak benne, de a tisztítókúra 14. napjának magasságában higyjétek el, hogy ezt nagyra lehet értékelni.
Panaszáradat helyett (2 adag):
2 db közepes édesburgonya
20 dkg fodros kel vékonyan fellaskázva és falatyani darabokra vágva
20 dkg vörös káposzta vékonyan fellaskázva és falatyani darabokra vágva
1 nagy sárgarépa lereszelve
1 avokádó felkockázva
2 ek tökmag
2 ek napraforgómag
1/2 citrom leve
4 ek dijoni mustár
2 ek extra szûz olívaolaj
só ízlés szerint
Az édesburgonya héját dörzsi szivaccsal ,folyó víz alatt alaposan megtisztítjuk, szárazra töröljük, és villával megszurkáljuk. Egy tepsit kibélelünk sütõpapírral, és az egész krumplikat ráhelyezzük. 200 fokra elõmelegített sütõben 30-40 perc alatt késszre sütjük.
Eközben összekeverjük a saláta hozzávalóit, megszórjuk a magokkal (napraforgó-, tökmag), és összerázzuk az öntetet.
Mikor a krumpli megsült, kivesszük, félretesszük picit hûlni, majd leszedjük a héját. A salátán eloszlatjuk az öntetet, és alaposan összekeverjük, hogy midnenhol befedje. A félbevágott krumplival tálaljuk.