Édesburgonya salsa ? ?Végigfõzni a Meatless-t?

2014-04-26

sponsored links

Újabb meccs-menü: hotdog és sült édesburgonya-salsa némi tortillachipsszel. Jó ez a salsa, csupa zöldség, zsír csak az avokádóban van ? az meg kell, hogy a zsírban oldódó vitaminok felszívódjanak. Meg amúgy is. Avokádóból bármikor, bármennyit.
Fitness-wellness :-)
És nagyon egyszerû. A könyv szerint nem csak chipshez jó, hanem tacoba vagy omlettbe vagy akár a ?rice and beans? tetején (rizs + fekete bab mindenféle extrával, elõbb-utóbb sorra kerül az is).

Hozzávalók:

  • 1 édesburgonya (mondjuk 25 dekás)
  • 1-2 lilahagyma (mérettõl függõen)
  • 1 teáskanál olívaolaj
  • 1-2 paradicsom
  • 1 avokádó
  • citrom vagy lime lé
  • 2 evõkanál apróra vágott koriander*

A sütõt elõmelegítem 220 fokra. A hagymát és az édesburgonyát megpucolom, és kis kockákra vágom. Tepsibe teszem, összeforgatom az olívaolajjal, és kb. 20 perc alatt megsütöm ? akkor jó, ha helyenként elkezd barnulni.
Átteszem egy tálba, és hagyom kihûlni. A paradicsomnak kiszedem a magházát, és az avokádóval együtt kis kockákra vágom. A sült zöldségekhez adom, bõségesen meglocsolom citromlével, sózom, rászórom a koriandert és összekeverem.
A legjobb azonnal tálalni, mert az avokádó hajlamos megbarnulni**.

2 tálkányi lesz belõle.

*most úgy tûnik, hogy a Tescoban megjelent a koriander, én amúgy szemrebbenés nélkül használok helyette petrezselymet 8igen más íze van, de nagyon szeretem a petrezselymet, és könny hozzájutni)

**ha elég citromlevet tesz rá az ember, nem fog megbarnulni.


Folytats a blogon ... lillafoz.blogspot.com/2014/04/edesbur...

sponsored links

Keres?s