Édesburgonya krémleves pirított pufirizzsel
sponsored links
Hozzávalók 4 személyre:
- 1 nagy édesburgonya (50-70 dkg)
- 2 cikk fokhagyma
- 2 szárzeller
- 1 vöröshagyma
- 0,5 teáskanál currypor
- 2 dl kókusztej
- 4-5 evõkanál citromlé
- 1 evõkanál kókuszzsír
- só, bors, csilipehely ízlés szerint
- a feltéthez 4 puffasztott rizsszelet
--> Elkészítése:
- Egy edényben, forró kókuszzsíron megpirítjuk az apróra vágott hagymát. Hozzáadjuk a felszeletelt zellert, a hámozott, és kis kockára vágott édesburgonyát, meg az apróra vágott fokhagymát, és együtt kissé lepirítjuk. Megszórjuk curryporral, felöntjük 1 l vízzel, majd az egészet puhára fõzzük.
- Összeturmixoljuk, kókusztejjel dúsítjuk, végül sóval, borssal, és citromlével ízesítjük. A levest felforraljuk.
- Egy száraz serpenyõben megpirítjuk a puffasztott rizsszeleteket, és a leves mellé kínáljuk