Édesburgonya krémleves parmezán ropogóssal

2012-04-11

sponsored links


Nagyon sok levest eszünk, fõleg krémelveseket, sokszor vacsorára elég is ennyi. Meleg, laktató, tele zöldséggel. Imádom az édesburgonyát, ami igazából nem is burgonya. Nem igazán elterjedt nálunk, valószínûleg azért, mert ez egy  trópusi zöldség. Amerikában nagyon népszerû, különösen õsszel és télen. Úgy néz ki, mint egy hosszúkás, nagy krumpli és a húsa belül élénk narancssárga, de van olyan is, ami fehér, igaz én ezzel még nem találkoztam. Az íze leginkább a sütõtökre hasonlít, de annál sokkal finomabb. Szerintem sütve a legjobb, mint a legtöbb zöldség, mert így koncentrálódik legjobban az íze.

Hozzávalók: 
2 fej salotta hagyma vagy fél fej vöröshagyma
2 közepes méretû édesburgonya
olívaolaj
1,5 l zöldségalaplé ...

Folytats a blogon ... vaniliaakonyhaban.blogspot.com/2012/0...

sponsored links

Keres?s