Édesburgonya krémleves
sponsored links
Hozzávalók: 2 evõkanál vaj, 1 kisebb fej vöröshagyma, 1 nagyobb édesburgonya, 1 közepes burgonya, himalája só, bors, 1 kávéskanál Tex-Mex fûszerkeverék , 2 dl fõzõtejszín, pattogatott kukorica
Elkészítése: a vajat egy forró lábosba dobjuk és üvegesre pirítjuk benne a vöröshagymát. Majd rádobjuk a felkockázott kétféle burgonyát, átkeverjük és felöntjük kb. másfél liter vízzel (vagy alaplével). Addig fõzzük, míg a burgonyák meg nem puhulnak. Közben ízesítjük a sóval, a Tex-Mex keverékkel, és a borssal.
Aztán hozzáöntjük a fõzõtejszínt és botmixerrel pürésítjük.
Popcornnal tálaljuk .