Édesburgonya krémleves
sponsored links
Imádom az egyszerû leveseket, ami gyorsan elkészül és persze ugyanolyan gyorsan el is fogy. Az édesburgonyával gyermekeim egyelõre csak barátkoznak, még nem sikerült teljes mértékbe elfogadniuk. Én nagyon szeretem, a sütõtök ízéhez hasonlít, így aztán teljes mértékben barátságot kötöttem vele .
Édesburgonya krémleves
Hozzávalók: 70 dkg édesburgonya, 3 dkg vaj, 5 dl zöldség alaplé, 1 kis fej hagyma, 1 dl tejszín, só, bors, szerecsendió, 15 dkg császárszalonna.
Elkészítése: A vajat megolvasztjuk és üvegesre pirítjuk rajta az apróra vágott hagymát. Hozzáadjuk a meghámozott, kockára vágott édesburgonyát és felöntjük alaplével. Kb. 20 percig fõzzük, botmixerrel simára kavarjuk, majd hozzáöntjük a tejszínt is. Sózzuk és borsozzuk, majd szerecsendióval ízesítjük. Pirított császárszalonnával tálaljuk.