Édesburgonya krémleves, fokhagymás kenyérkockával és sült kolbásszal

2011-11-07

sponsored links


Szeretném bemutatni az édesburgonyát, ami mostanában nagy népszerûségnek örvend, fõleg ilyenkor õsz-tél tájékán. Ezt a különös trópusi zöldséget levesként, püré formában, és sütve is fogyasztják. Két fajtája van, az egyik világos színû és íze a szelídgesztenyére hasonlít, a másik sötét narancssárga, bõre sárgás színû, és íze a sütõtökére hasonlít. Én az utóbbiból készítettem el ezt a finomságot, és nagyon ajánlom mindenkinek aki egy kis melegségre vágyik mostanság. Az ízek elég karakteresek, de aki igazán belevaló az még megbolondíthatja pár sült ropogós szárazkolbásszal is! Aki viszont nem annyira merész, az sem fog lemaradni a fokhagymán pirított kenyérkockákkal a tetején. A lényeg, hogy legyünk nyitottak, szóval jó felfedezést az új ízek világában!

Hozzávalók 2 személyre:
  • 2 póréhagyma vékonyan felkarikázva
  • 50 dkg édesburgonya
  • 8dl zöldségalaplé (1 kocka zölségleves kocka)
  • 1 fél fahéjrúd vagy 1 hüvelykujjnyi gyömbér
  • fél tk. szerecsendió ...

Folytats a blogon ... green-tearoom.blogspot.com/2011/11/ed...

sponsored links

Keres?s