Édesburgonya hagymával sütve

2013-03-12

sponsored links


Nagyon kedvelem Borbás Marcsi Gasztroangyal címû mûsorát; a neten követem nyomon az adásokat. Az egyik részben a batátáról, más néven édesburgonyáról volt szó. Mivel évek óta szeretném megkóstolni ezt a zöldségfélét, a mûsor duplán felkeltette az érdeklõdésemet a batáta iránt.
Kicsi korom óta imádom az édeskés ízû krumplit, ami csak akkor olyan különleges ízû, ha picit megcsípi a fagy, de az még nem okozott benne akkora kárt, hogy megfeketedjen. Gondoltam, a batáta a fagycsípte krumplihoz hasonló ízû lehet. Anya nemrég vett is 2 darabot a közeli zöldségesnél, és egy vasárnapi ebéd alkalmával el is készítette. Húúú, nagyon ízlett, és nem véletlenül sejtettem én, hogy hasonlatos az édeskés Cleopatra krumplihoz. Sajnos fenemód sokba kerül - kilója a fent említett zöldségesnél már 1250 Ft! Szerencsére az egyik szupermarketben épp akciós volt, így 500 Ft-ért jutottunk hozzá 1 kilóhoz. Kicsit kevesebb, mint a felébõl született meg ez a nagyszerû köret. Bevallom, engem ízre nagyon emlékeztet a fûszeres sárgarépámra, amit éppen így szoktam elkészíteni. Igazából a fotót elnézve még azt sem lehet megmondani róla, hogy ez batáta, mert így zsülienre vágva eléggé répaszerû. Anyáé valahogy édesebb volt, de ez bizonyára édesburgonyája válogatja, mivel elég sokféle létezik belõle. Ja, és nekem egyáltalán nem hasonlít a sült tökre - még jó, mert akkor nem enném meg.

A batáta egyébként nem krumpliféle, hanem a hajnalka családjába tartozó, magas rosttartalmú zöldség. Egy közepes méretû ...

Folytats a blogon ... suniskanal.blogspot.com/2013/03/edesb...

sponsored links

Keres?s