Édesburgonya egytál feta sajttal

2012-03-15

sponsored links

 Édesburgonya nem is igazi burgonya, az íze inkább egy kicsit  a sütõtökre és egy kicsit a gesztenyére emlékeztet. Aki egyszer megkóstolja örökre megszereti. 

Az édesburgonya (más néven Batata)  ugyan magas szénhidráttartalmú, de emellett  alacsony Glikémiás indexel rendelkezik, ezért cukorbetegek és diétázók is fogyaszthatják. A többi zöldségféléhez képest sok, 1,5-2 g/100 g fehérje található benne, amelynek összetétele a tojáséhoz hasonló. Gazdag C vitaminban és Béta karotinban.
Amerika déli államaiban és a karibi térségben alapvetõ élelmiszer, többet termelnek belõle mint a burgonyából. A kreol konyha fontos alapanyaga. Fogyasztható krémleveként, húsos ragukban, édes pitékben és zöldségekkel együtt sütõben sütve.

Az édesburgonya sütõben sütve finom zamatosan édes lesz. Remekül illik hozzá a sült  hagyma és sült édeskömény (édesköményrõl már írtam korábban itt). A tetejét olvasztott feta sajttal bolondítjuk meg. Remek  fogás vacsorára vagy húsok mellé köretnek.

Hozzávalók 4 fõre:
10 dkg feta sajt
2db édesburgonya
1 szál póréhagyma
1 fej édeskömény ...


Folytats a blogon ... mindenkaja.blog.hu/2012/03/15/edesbur...

sponsored links

Keres?s