Édesburgonya egytál feta sajttal
sponsored links
Édesburgonya nem is igazi burgonya, az íze inkább egy kicsit a sütõtökre és egy kicsit a gesztenyére emlékeztet. Aki egyszer megkóstolja örökre megszereti.
Az édesburgonya (más néven Batata) ugyan magas szénhidráttartalmú, de emellett alacsony Glikémiás indexel rendelkezik, ezért cukorbetegek és diétázók is fogyaszthatják. A többi zöldségféléhez képest sok, 1,5-2 g/100 g fehérje található benne, amelynek összetétele a tojáséhoz hasonló. Gazdag C vitaminban és Béta karotinban.
Amerika déli államaiban és a karibi térségben alapvetõ élelmiszer, többet termelnek belõle mint a burgonyából. A kreol konyha fontos alapanyaga. Fogyasztható krémleveként, húsos ragukban, édes pitékben és zöldségekkel együtt sütõben sütve.
Az édesburgonya sütõben sütve finom zamatosan édes lesz. Remekül illik hozzá a sült hagyma és sült édeskömény (édesköményrõl már írtam korábban itt). A tetejét olvasztott feta sajttal bolondítjuk meg. Remek fogás vacsorára vagy húsok mellé köretnek.
Hozzávalók 4 fõre:
10 dkg feta sajt
2db édesburgonya
1 szál póréhagyma
1 fej édeskömény ...