Édesburgonya chips
sponsored links
Szenzációs ropogtatnivaló :)
Édesburgonya chips
Hozzávalók:
édesburgonya
olíva olaj
só
frissen õrölt tarkabors
chillipehely
rozmaring
fûszerek
Elkészítés:
- A sütõt elõmelegítjük 180 fokra.
- Az édesburgonyát megpucoljuk, majd uborkagyalun vagy krumplihámozóval vékony szeletekre vágjuk.
- Egy tálba olíva olajat teszünk, majd megszórjunk fûszerekkel. Én sót, borsot, chillipelyhet és rozmaringot használtam. Alaposan átforgatjuk benne az édesburgonyát, hogy mindenhol bevonja a fûszeres olaj.
- Egy tepsit kibélelünk sütõpapírral, és szépen elegyengetjük rajta a burgonyaszeleteket.
- Betesszük az elõmelegített sütõbe, majd folyamatosan figyeljük. Amikor elkezd barnulni, akkor jó. Kb 5-10 perc alatt elkészül, de vigyázni kell, pár másodperc alatt megég, így fontos az idõzítés.