Édes és a piros csábítása?
sponsored links
Ez mindenki kedvence, amibõl ahány félét készítek, mindet megosztom veled? Te is szereted, amikor forró, és lágyan remegõ? Néha hangosan megszólal bennem a vészcsengõ, egy kis kényeztetést akarok, de azonnal! Így hamar neki látok és ilyen szépségeset alkotok, és már alig bírom kivárni, hogy elkészüljön? de hipp-hopp, pihentetéssel együtt 1 óra alatt készen van? és isteni finom? Varázsolj velem te is?
Túróvarázs eperrel
Hozzávalók:
370 g félzsíros tehéntúró ? nekem most csak ennyi túrom volt itthon, de lehet emelni az adagot, és annak megfelelõen a lenti arányokat.
8 dkg búzadara
1 csomag vaníliás cukor
? citrom reszelt héja
csipet só
1 nagyítojás
15 dkg közepes szemû kemény eper
Öntet:
10 dkg eper
1 tk porcukor
+ öntet:
2 dl tejföl
egy kis tej
? csomag vaníliás cukor
1 ek porcukor
Díszítéshez:
eper
porcukor ? ízlés szerint
menta
Aki szereti pirított zsemlemorzsával:
10 dkg zsemlemorzsa
2,5 ek olaj
Elkészítés:
A túrót villával összetöröm, összekeverem a száraz hozzávalókkal, majd a felvert tojásokkal, és letakarva a hûtõben fél órát pihentetem.
Közben bõ, enyhén sós vizet forralunk.
Készítsük el az önteteket, az epret és a cukrot egy turmixgépbe tesszük, és jól összekeverjük, utána egy tálkába öntjük. - én nem szoktam felfõzni, mert akkor az eprbõl elszivárog a vitamin -.
Ezt követõen a tejfölt a tejjel, cukorral, vaníliás cukorral összekeverjük, - hogy a tejföl egy kicsit folyósabb állagú legyen - és félre tesszük.
Ha letelt az idõ, akkor vizes kézzel a túrómasszából gombócokat formálunk, úgy hogy 1 szem epret teszünk a közepébe, és gombóccá formáljuk. - Figyeljünk arra, hogy minden hová jusson a túrómasszából, ne villanjon ki az eperszem, mert akkor fõzésnél szétesik -.
Ha felforrt vízbe tesszük a gombócokat, - közepes forralással, óvatosan alákeverve, hogy ne ragadjon le -, addig fõzzük, amíg feljönnek a víz felszínére. Ezt követõen még kb. ?-1 percig fõzzük, és szûrõkanállal kiemelve, lecsöpögtetve tányérra szedjük.
Viszont, aki szereti, mint ahogy mi, cupéron ? zsemlemorzsa nélkül ? a túrógombócokat az tálalásnál meglocsolhatja eperöntettel vagy cukros tejföllel., a tejfölre reszelhetünk citrom héjat. Aki édesebben szereti, az szórja meg porcukorral, hisz a tésztájába, én nem szoktam cukrot tenni. Mentával díszítjük.
Aki pirított zsemlemorzsával szereti, az mielõtt elkezdi fõzni a gombócokat, az elõtt egy serpenyõbe olajon pirítsa meg a zsemlemorzsát, figyelve, hogy meg ne égjen, hamar elkészül, világosbarna színe kell, hogy legyen a morzsának. Ha kész és kifõtt a gombóc, akkor a pirított morzsára szedjük és megforgatjuk benne, de inkább rázogassuk, nehogy összetörjenek. Cukros tejföllel kínáljuk.
*Tipp: Szándékosan nem csináltam most annyira, könnyedre a tésztát, mint általában a túrógombócot szoktam, mert nem szerettem volna, ha a leveses epertõl szét- vagy kifõtt volna belõle.
Jó étvágyat!
Klarissza
Túróvarázs eperrel
Hozzávalók:
370 g félzsíros tehéntúró ? nekem most csak ennyi túrom volt itthon, de lehet emelni az adagot, és annak megfelelõen a lenti arányokat.
8 dkg búzadara
1 csomag vaníliás cukor
? citrom reszelt héja
csipet só
1 nagyítojás
15 dkg közepes szemû kemény eper
Öntet:
10 dkg eper
1 tk porcukor
+ öntet:
2 dl tejföl
egy kis tej
? csomag vaníliás cukor
1 ek porcukor
Díszítéshez:
eper
porcukor ? ízlés szerint
menta
Aki szereti pirított zsemlemorzsával:
10 dkg zsemlemorzsa
2,5 ek olaj
Elkészítés:
A túrót villával összetöröm, összekeverem a száraz hozzávalókkal, majd a felvert tojásokkal, és letakarva a hûtõben fél órát pihentetem.
Közben bõ, enyhén sós vizet forralunk.
Készítsük el az önteteket, az epret és a cukrot egy turmixgépbe tesszük, és jól összekeverjük, utána egy tálkába öntjük. - én nem szoktam felfõzni, mert akkor az eprbõl elszivárog a vitamin -.
Ezt követõen a tejfölt a tejjel, cukorral, vaníliás cukorral összekeverjük, - hogy a tejföl egy kicsit folyósabb állagú legyen - és félre tesszük.
Ha letelt az idõ, akkor vizes kézzel a túrómasszából gombócokat formálunk, úgy hogy 1 szem epret teszünk a közepébe, és gombóccá formáljuk. - Figyeljünk arra, hogy minden hová jusson a túrómasszából, ne villanjon ki az eperszem, mert akkor fõzésnél szétesik -.
Ha felforrt vízbe tesszük a gombócokat, - közepes forralással, óvatosan alákeverve, hogy ne ragadjon le -, addig fõzzük, amíg feljönnek a víz felszínére. Ezt követõen még kb. ?-1 percig fõzzük, és szûrõkanállal kiemelve, lecsöpögtetve tányérra szedjük.
Viszont, aki szereti, mint ahogy mi, cupéron ? zsemlemorzsa nélkül ? a túrógombócokat az tálalásnál meglocsolhatja eperöntettel vagy cukros tejföllel., a tejfölre reszelhetünk citrom héjat. Aki édesebben szereti, az szórja meg porcukorral, hisz a tésztájába, én nem szoktam cukrot tenni. Mentával díszítjük.
Aki pirított zsemlemorzsával szereti, az mielõtt elkezdi fõzni a gombócokat, az elõtt egy serpenyõbe olajon pirítsa meg a zsemlemorzsát, figyelve, hogy meg ne égjen, hamar elkészül, világosbarna színe kell, hogy legyen a morzsának. Ha kész és kifõtt a gombóc, akkor a pirított morzsára szedjük és megforgatjuk benne, de inkább rázogassuk, nehogy összetörjenek. Cukros tejföllel kínáljuk.
*Tipp: Szándékosan nem csináltam most annyira, könnyedre a tésztát, mint általában a túrógombócot szoktam, mert nem szerettem volna, ha a leveses epertõl szét- vagy kifõtt volna belõle.
Jó étvágyat!
Klarissza