Édes élet cukor nélkül
sponsored links
Beköszöntött az új év, kicsit lecendesedtem az ünnepek alatt meghíztam... Éppen ideje, hogy leszámoljak a fölösleggel. Azzal kezdem, hogy búcsút intettem a cukornak. Mindenféle cukornak. Úgy néz ki bejön. Mit ettem közben? A következõ napokban kiderül.
Póréhagymás lepény
Hozzávalók: 20 dkg teljes kiõrlésû liszt, 10 dkg vaj, 4 tojás, csipetnyi só, 3 evõkanál víz, 2 szál póréhagyma, 20 dkg csirkemell, 4 evõkanál olaj, 1 dl tejföl, só, bors.
Elkészítése: A csirkemellet kockára vágjuk. Egy lábasban felhevítjük az olajat, fehéredésig sütjük benne a húst, majd hozzáadjuk a megtisztított, karikára vágott póréhagyma fehér részét, sózzuk, borsozzuk és kevés víz hozzáadásával puhára fõzzük. A lisztet összedolgozzuk a vajjal, 1 tojással , pici sóval és a 3 evõkanál vízzel. A tésztát egy kivajazott kerek formába simítjuk, rátöltjük a pórés húst. A megmaradt három tojást felverjük, belekeverjük a tejfölt éés a pite tetejére töltjük. Megszórjuk a póréhagyma karikára vágott zöld szárával és forró sütõben 30 perc alatt pirosra sütjük.
Miért éppen póréhagyma? Bár nem tartozik a kedvenceim közé, kevés kalóriát tartalmaz és tisztítja a májat.