Édes élet bécsi módra
sponsored links
SACHER TORTA, EREDETI RECEPTJE SZERINT
HOZZÁVALÓK: 13 dkg vaj, 11 dkg porcukor, 1 zacskó vaníliás cukor, 6 tojás, 13 dkg fõzõcsokoládé, 13 dkg liszt, 20 dkg sárgabaracklekvár.
A bevonathoz: 20 dkg cukor, 1 dl víz, 15 dkg fõzõcsokoládé.
ELKÉSZÍTÉS:
A tésztához a megpuhított vajat a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a 6 tojássárgáját, valamint habverõvel hozzákeverjük a megolvasztott, de már kihûlt csokoládét. A 6 tojás fehérjébõl kemény habot verünk és óvatosan beleforgatjuk a tésztába. Végül ugyanolyan elõvigyázatosan belekeverjük a lisztet is.
Atortaforma alját sütõpapírral kibéleljük, majd beletöltjük a tésztát. A tetejét elsimítjuk. Elõmelegített, forró sütõbe téve közepes lángon sütjük. A sütés elsõ 10 percében kisujjnyi rést hagyunk a sütõ ajtaján, hogy a sütõbõl a gõz eltávozhasson. Ezt követõen a sütõ ajtaját becsukjuk, és a tésztát még kb. 1 órát sütjük tovább, mérsékelt lángon. (Akkor sült át eléggé, ha az ujjunk hegyével könnyedén megnyomva a tésztát, az rögtön visszanyeri alakját.) A tésztát formában hagyjuk kihûlni, majd késsel ...