ÉDES ZSEMLE EGYBESÛLVE
sponsored links
ÉDES ZSEMLE EGYBESÛLVE
A kedvenc oldalamról a TücsökBogár blogjáról való ez az eredetileg hamburger zsemle receptje. Nagyon finom, élvezetes a tésztája, nagyon eteti magát. A férjem repetáért kiáltott rögtön aznap..így pár nappal késõbb el is készítettem neki, igaz akkor zsemleként.:) Persze ha nem rakja nagyon sûrûn az ember a zsemlebucukat, akkor nem fognak így egybesûlni, de így egyszerûbb volt.. A recept tényleg kiváló, csak annyit módosítottam, hogy hosszabb idõket hagytam a tésztának kellni.
HOZZÁVALÓK
3 ek tej
2,5 dkg élesztõ
2,5 dl meleg víz
5 dkg cukor
1,5 tk só
1 db tojás
5 dkg vaj
1 tojás a lekenéshez és szezámmag a szóráshoz
ELKÉSZÍTÉSE
- A langyos tejet és a vizet összeöntöttem, beletettem a cukrot és az élesztõt, megvártam, amíg az élesztõ felfut.
- Ezután összedolgoztam a hozzávalókat és hagytam 1,5 órát, hogy hagy kelljen a tészta. A megkelt tésztát kiborítottam egy lisztezett deszkára és mégegyszer átgyúrttam, majd 8 egyenlõ részre osztottam.
- Zsemlét formáztam belõle és a tepsibe tettem. Letakartam és megint vártam 1,5 órát. Ezután tojással átkentem a tetejét, szezámmagot szórtam rá és ment az elõmelegített sütõbe 180 fokra.
A Facebookon itt tudtom hozzám csatlakozni.
Ha Google+-on szeretnél hozzám csatlakozni, ide kattints.