Édes vajas koszorú

2014-02-08

sponsored links

Éppen hazaértem a boltból két csomag leveles tésztával - mert elterveztem, hogy mostanában többször veszek gyorsan lehet vele finomakat sütni - aztán egy óra múlva Szeminél megláttam azokat a csodálatos koszorúkat, na innen loptam az ötletet! :)) Köszönöm ?, olyan csoda finom lett, hogy a család dicséretét hallgattam napokig!!! :)
Esztinek farsangra kellett sütnöm süteményt, de mivel ez azonnal tiltólistás lett (mivel nem engedték, hogy a suliba csomagoljam), így kellett csinálnom helyette mást. Nem baj, mert a Pletyka és a Villám kakaós csiga is tökéletes lett.

 
 
A végén ezt a csomagot raktam össze Esztim Farsangi báljára. ?

Hozzávalók 16 db-hoz:
  • 2 csomag (500 gramm/cs.) leveles tészta
  • 3 marék dió
  • 5 evõkanál cukor
  • 2 evõkanál kakaópor
  • 1 nagy marék nagy szemû aranymazsola
  • 1 tojás a kenéshez
  • 50 g olvasztott vaj
 
A díszítéshez használt jégcukrot Márti barátnémtól kaptam, már rég fájt rá a fogam,
õ pedig sok ilyen rég vágyott dologgal lep meg engem! ?

Elkészítés:
  1. A sütõt 180 fokra elõmelegítjük.
  2. A diót a cukrot és a kakaót késes aprítóban párszor átpörgetjük, csak annyira, hogy a dió ne legyen túl apró, ezután a kettévágott mazsolát is beleforgatjuk.
  3. A csomagokban lévõ tésztákat 8-8 kockára vágjuk.
  4. A kockákat egyesével vékony téglalappá nyújtjuk vajjal megkenjük, majd a kakaós dióval megszórjuk.
  5. A hosszabbik felével párhuzamosan feltekerjük, majd a tetejét egy éles késsel végig vágjuk, de nem az aljáig, csak félig.
  6. A két végét fogva megtekerjük és koszorú formára igazítjuk.
  7. Sütõpapiros tepsibe sorakoztatjuk, a felvert tojással lekenjük és jégcukorral megszórjuk.
  8. 180 fokon kb. 30 perc alatt készre sütjük.
 
 
Jó étvágyat!

Folytats a blogon ... barbikonyhaja.blogspot.com/2014/02/ed...

sponsored links

Keres?s