Édes vajas koszorú
sponsored links
Éppen hazaértem a boltból két csomag leveles tésztával - mert elterveztem, hogy mostanában többször veszek gyorsan lehet vele finomakat sütni - aztán egy óra múlva Szeminél megláttam azokat a csodálatos koszorúkat, na innen loptam az ötletet! :)) Köszönöm ?, olyan csoda finom lett, hogy a család dicséretét hallgattam napokig!!! :)
Esztinek farsangra kellett sütnöm süteményt, de mivel ez azonnal tiltólistás lett (mivel nem engedték, hogy a suliba csomagoljam), így kellett csinálnom helyette mást. Nem baj, mert a Pletyka és a Villám kakaós csiga is tökéletes lett.
A végén ezt a csomagot raktam össze Esztim Farsangi báljára. ?
Hozzávalók 16 db-hoz:
- 2 csomag (500 gramm/cs.) leveles tészta
- 3 marék dió
- 5 evõkanál cukor
- 2 evõkanál kakaópor
- 1 nagy marék nagy szemû aranymazsola
- 1 tojás a kenéshez
- 50 g olvasztott vaj
A díszítéshez használt jégcukrot Márti barátnémtól kaptam, már rég fájt rá a fogam,
õ pedig sok ilyen rég vágyott dologgal lep meg engem! ?
Elkészítés:
- A sütõt 180 fokra elõmelegítjük.
- A diót a cukrot és a kakaót késes aprítóban párszor átpörgetjük, csak annyira, hogy a dió ne legyen túl apró, ezután a kettévágott mazsolát is beleforgatjuk.
- A csomagokban lévõ tésztákat 8-8 kockára vágjuk.
- A kockákat egyesével vékony téglalappá nyújtjuk vajjal megkenjük, majd a kakaós dióval megszórjuk.
- A hosszabbik felével párhuzamosan feltekerjük, majd a tetejét egy éles késsel végig vágjuk, de nem az aljáig, csak félig.
- A két végét fogva megtekerjük és koszorú formára igazítjuk.
- Sütõpapiros tepsibe sorakoztatjuk, a felvert tojással lekenjük és jégcukorral megszórjuk.
- 180 fokon kb. 30 perc alatt készre sütjük.
Jó étvágyat!