Édes túrós mazsolás pirog
sponsored links
Holnap indulok tekerni. Nem volt kedvem szendvicset csinálni, úgyhogy maradtam a pirog vagy calzone gondolatánál. Nem kérdés, hogy a pirog gyõzött, sokkal gyorsabban elkészül. Kétfajta született: sós típusú túrós-füstölt sajtos vacsorára és édes fajta túrós-mazsolás reggelire.
Bár nem igazán értem magam. Minden épeszû ember pihen, amikor kimerült. Ha másnap indul egy hosszú hétvégére, bevásárol és szendvicseket gyárt. Pakol, készülõdik. De nem, Kata még nekiáll kétfélét sütni, a harmadikról szerencsére lebeszéli magát. Ígérem, ma már csak mosogatni megyek vissza a konyhába.
A sós pirogról már készült bejegyzés. Íme az édes.
Igazából olyasmi, mint a túrós táska, csak kicsit több benne a zsíradék. Nekem nagyon bejött ez a változat is. A tészta finom puha, a vaníliás túrót mazsola és egy kis fahéj kíséri.
A sós tésztához képest csak a cukor és só aránya változik.
Hozzávalók a tésztához:
80 g teljes kiõrlésû liszt
320 g simaliszt
3 tk cukor (szerintem lehet 4 is) ...