Édes-savanyú sárgabarack

2012-07-16

sponsored links


Lassan hozzám is begyûrûzik a sárgabarack szezon, azt hiszem most már ideje lenne, mielõtt eltûnik a standokról! :)  (Igaz, egyszer már készítettem idén sárgabarackos gombócot, nem tudtam ellenállni a pirinyó barackoknak a zöldségesnél. És ekkor készült egy "melléktermék", amirõl nemsokára lehull a lepel itt a blogon is ;) De addig is, azoknak a kedves olvasóknak ajánlom a következõ receptet, akik nem húzzák a szájukat, ha valami nem a megszokott formában, ízben kerül az asztalukra, szeretik a különlegességeket.

A sárgabarack után kutattam Christine Ferber könyvében, és rábukkantam erre az édes-savanyú barackra. Mindenképp ki kellett próbálnom! Igaz, hogy még mindig nem telt le az érlelõdési idõ, de hát muszáj volt megkóstolnunk és muszáj posztolnom, mert az idõ halad... Az egyik családtagnak savanyú volt, másiknak édes, a harmadiknak pont jó...:) Na ebbõl mi derül ki? Hogy úgy jó, ahogy van. :)  Hozzáteszem, a 3 hét érlelõdésbõl csak 3 nap telt el, 3 hét múlva meg már nem biztos, hogy lesz belõle, de ha marad, mindenképp megkóstoljuk!

ui: ismerve Christine édes száját, meg az enyémet, amelyik nem szereti a túlontúl édeset, lecsökkentettem az cukrok mennyiségét... de az eredeti receptet is közzéteszem

18 db sárgabarack (nálam csak 10 db volt, ennyi fért bele az üvegbe)
150 ml fehérborecet
150 ml víz
150 gr cukor (én csak 120 gr-ot raktam bele) ...

Folytats a blogon ... kamrapolc.blogspot.com/2012/07/edes-s...

sponsored links

Keres?s