Édes-savanyú ropogós sertésfalatok rizzsel 99/2.
sponsored links
Az állás 49-39.
Hozzávalók:
40 dkg sertéshús (karaj, comb, vagy szûzpecsenye) apró darabokra vágva
2 ek. szójaszósz
1 ek. keményítõ
6 dkg liszt
6 dkg keményítõ
1 tk. szódabikarbóna
1 tojás
2 dl víz
4 dl olaj a sütéshez
2 ek szójaszósz
2 ek. almaecet
1 gerezd fokhagyma reszelve
0,8 dl ketchup
1 ek. méz
1 tk keményítõ
2 ek. víz
1-1 piros és zöld kaliforniai paprika kockázva
1 csokor újhagyma
30 dkg rizs megfõzve
A húst apró darabokra vágom, majd összekeverem a szójaszósszal és a keményítõvel és állni hagyom. Közben kikeverem a bundát a lisztbõl, keményítõbõl, szódabikarbónából, tojásból és a vízbõl.
A mártáshoz elkeverem az összes hozzávalót. Egy nagy serpenyõben olajat hevítek, majd a húsokat belemártom a masszába és hirtelen kisütöm, majd papírtörlõn leitatom õket. A serpenyõt is kitörlöm, friss olajat öntök bele és lepirítom benne a paprikát és az újhagymát. Ráöntöm a mártást és pár percig fõzöm, amíg picit sûrû lesz. Beleforgatom a kisült húsdarabokat és a kifõtt rizzsel tálalom. A rizst alaposan leöblítem, majd kétszeres mennyiségû vízben kb. 18-20 perc alatt enyhén sós vízben kifõzöm. Mikor leveszem a tûzrõl egy tiszta konyharuhát terítek rá, ami a maradék gõzt is felveszi a rizsbõl.