Édes savanyú mártás házilag
sponsored links
3 kg paradicsom
1 kg kápia paprika
0.5 kg hagyma
1/2 kg sárgarépa,
2 alma
2 doboz ananász konzerv
3 gerezd fokhagyma
1 babérlevél,
fahéj,
gyömbér,
szegfûbors,
szegfûszeg
édeskömény
bors
6 dkg só
3 ek méz
1 ek almaecet
szójaszósz
balzsamecet
édeskömény
A paradicsomot negyedeltem és kb 1 órát fõztem. Hozzátettem a hagymát, fokhagymát, az almát, a répát nagy lyukú reszelõn lereszelve, a paprikát. Teatojásba tettem a fûszereket.
A répából és kápia paprikából hagytam a végére is hogy az ne fõljön szét teljesen és a szószban legyenek roppanós darabok.
Fûszereztem mézzel, almaecettel, kevés szójaszósszal, balzsam ecettel.
Ma megkóstoltuk, finom de teljesen más mint az üveges szósz. Párom szerint kevesebb paprikát kellet volna bele tenni.