Édes-savanyú csirkemell
sponsored links
Nem egy megszokott ízvilág, de én nagyon szeretem. Próbáljátok ki ti is!
Édes-savanyú csirkemell
Hozzávalók:
- 40 dkg csirkemell
- olaj
- 2 sárgarépa
- 1 közepes fej hagyma
- 20 dkg felkockázott ananász (konzerv és leve)
- 1 ek étkezési keményítõ
- 2 ek ecet
- 1 ek cukor
- só
- bors
- 1 kk frissen reszelt gyömbér
- 3 dl paradicsomlé
- 5 db szegfûszeg
Elkészítés:
Az olajon az apróra vágott hagymát és a vékonyra karikázott sárgarépát megpároljuk. Hozzáadjuk a felkockázott csirkemellet, ananászkockákat, gyömbért, szegfûszeget, felöntjük a paradicsomlével és néha megkevergetve készre fõzzük. Az ananászlevet elkeverjük a keményítõvel, ezzel sûrítjük be a tûzrõl levett csirkét. Ízesítjük sóval, borssal, ecettel, cukorral, 2-3 perc alatt összefõzzük. Szójaszósszal meglocsolt párolt rizzsel tálaljuk.
Szabi magtanult mászni! :) Kortársainál tovább várt a mászással, de most egybõl nagyon ügyesen mászik és mindenhova is be/felmászik. :) Ügyesen feláll, leül, igaz néha beüti a buksiját. Úgy érzem folyamatosan rajta kell legyen a szemem. Egyelõre rejtély még, hogy miként fogom megoldani, hogy ne korlátozzam, de védjem meg a nagyobb sérülésektõl, mutassam meg mit hogy kell, ahelyett hogy tiltanám, s közben még házimunkát is végezzel... Más hogy oldja meg??
Elkezdõdött a játszóterezés idõszaka is. Egy élmény! :)