Édes-savanyú csirke a sütõbõl

2012-09-17

sponsored links


Finom kínai falatok, mindig sikert aratok ezzel az étellel, pár hónapja fedeztem fel ezen a blogon, azóta már sokszor készítettem. Többnyire csirkébõl és pulykából készítem, de sertéshússal is nagyon jó. Egyszerû, telítõ és mindenkinek a kedvence, ami bizony nagyon fontos, mert mindenki válogatós, van aki ezt nem szereti, azt nem szerti, speciel nekem az agyamra tud menni:) Annyira finom omlós és ízletes a hús, tényleg ajánlom mindenkinek, mert Most éppen sült rizs volt a köret, de sima rizs, párolt zöldségek vagy bármi illik hozzá, amit szeretünk.

Szerntem sok szósszal a finom, így mindig megduplázom a megadott mennyiséget, a felét ráöntöm a sütéskor, a többit pedig egy serpenyõben összeforralom és tálaláskor még a húsra szedek belõle.

Hozzávalók:
3-4 csirkemellfilé kockára vágva
só, bors
1 csésze étkezési keményítõ (kb. 10-12 dkg)
2 tojás
kb. 1-1,5 dl olaj a sütéshez

A szószhoz:
kb. 15 dkg cukor (nálam 0,5 dl mirin, 3 ek, barnacukor, 0,5 dl méz) szerintem mézzel vagy ...

Folytats a blogon ... trollakonyhamban.blogspot.com/2012/09...

sponsored links

Keres?s