Édes-savanyú birsalma

2013-03-12

sponsored links


Nagyon szeretem a birsalmát, így mikor rábukkantam Chili&Vanilia receptjére a Nõk Lapja Konyha múlt havi számában, rögtön nekiálltam.

Huh, még annál is jobb lett, mint amire számítottam! Egyszerre édes és savanyú, fûszeres, de nincs elnyomva a birsalma oly jellegzetes zamata! Imádtam... Csak úgy eszegetni magában, vagy húsos fogások mellé, esetleg zsíros kenyérrel :-)

Ha nincs birsalma, szerintem ugyanez kemény húsú körtével vagy almával is elpróbálható, s a fûszerekkel is lehet variálni!

Édes-savanyú birsalma

Hozzávalók:
  • 2 nagy birsalma
  • 2,5 dl almaecet
  • 2 dl víz
  • 1/2 citrom leve
  • 1 mk. só
  • 10 dkg (barna) cukor ...

Folytats a blogon ... thechefviki.blogspot.com/2013/03/edes...

sponsored links

Keres?s