Édes ropogtatnivaló: vaníliás-mandulás tuile

2011-11-02

sponsored links

Nem találtam jobb címet a bejegyzésemnek, mint múlt évben, amikor elõször posztoltam a tuilet. Most látom, hogy csaknem pontosan egy éve írtam róla legutóbb. Úgy látszik ez egy õszi keksz nálam.

Nem vagyok édesszájú. Nagyon nem. Torta kizárt, süteményekbõl is nagyon, de nagyon válogatós vagyok. Mielõtt mindenki summázná, hogy biztosan állandóan diétázom, elárulom, hogy nem, mindössze hadilábon állok az édes ízzel. Ugye milyen irigylésre méltó? Nincsenek is súlyproblémáim, ha vannak is, gyorsan formába tudom hozni magamat.

Majdnem száz százalékig biztos vagyok abban, hogy a jelenkori elhízás és kapcsolódó típusbetegségek sokkal inkább a túlzott édességfogyasztásnak köszönhetõek, mint mondjuk a tömött libafogyasztásnak. Persze hazabeszélek.

Azért tértem ki a fenti gondolatokra, mert persze azt sem tartanám normálisnak, ha nem ennék, és nem kívánnék egyáltalán édességet. Dehogynem. Ritkán, és csak megfelelõ mennyiségre és minõségre szorítkozva. A tuile az egyik olyan édesség, amit nagyon szeretek. Ebbõl is csak egy-egy adagot készítek, mert ebbõl sem ösztönzöm sem magamat, sem a családot túlfogyasztásra. Frissen, ropogósan fogyjon el, és várakozással nézzünk elébe, hogy mikor készítek belõle egy újabb ...


Folytats a blogon ... nemvagyokmesterszakacs.blogspot.com/2...

sponsored links

Keres?s