Édes pogácsa epres krémsajttal
sponsored links
Egy jó reggeli ötlet, próbáljuk kihasználni az idei eperszezont :)
Hozzávalók:
- 35 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- 5 dkg vaj
- 5 dkg õrölt mandula
- 2,5 dl kefír (vagy joghurt)
- 1 tojás
- 2 evõkanál méz
- 0,5 teáskanál szódabikarbóna
- 1 teáskanál sütõpor
- csipetnyi só
Az epres krémhez:
- 25 dkg mascarpone krémsajt
- 15 dkg eper
- 5 dkg porcukor
Elkészítése:
- A lisztet összekavarjuk mandulával, cukorral, sóval, sütõporral, szódabikarbónával, majd a vajjal elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a kefírt, a tojást, meg a mézet, és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk.
- Lisztezett felületen a tésztát kb 2 cm magasságúra nyújtjuk, és 20 cm átmérõjû köröket vágunk. A maradék tésztát összegyúrjuk, és ugyanígy járunk el, amíg elfogy.
- Sütõpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, és 200 fokos sütõben 25 perc alatt megsütjük.
- Az epret megmossuk, megpucoljuk, a cukorral összeturmixoljuk, majd a krémsajttal kikavarjuk.
- A pogácsát az epres krémmel megkenve fogyasztjuk.