Édes napraforgó

2012-02-11

sponsored links


Édes kalács tésztából van az egész. Szerintem bármilyen kipróbált recepttel dolgozhatunk. A kelesztés után három egyforma nagyságú adagra osztjuk a tésztát és kör alakúra nyújtjuk , majd úgy helyezzük egymásra, hogy közben a lapokat megkenjük lekvárral és megszórjuk bõven darált  cukros dióval. Ezután a tortaszerûen összeállított tészta közepébe beállítunk egy nagyobb poharat, és 12 cikkre vágjuk fel úgy, hogy a vágást befejezzük a pohár széléhez érve. A cikkeket kétszer megcsavarjuk és a széleit kicsit lenyomjuk. A közepére csillagot vagy kör alakot vágunk egy kis félretett tésztából. Megszórjuk felvert tojással megkent napraforgónkat, középen lenmaggal, a széleken szezámmal, majd kerek tûzálló tálban megsütjük. A kelt tésztákat általában ...

Folytats a blogon ... eletunkeseteleink.blogspot.com/2012/0...

sponsored links

Keres?s