Édes krumplis zsemlék
sponsored links
Vége van a nagy melegnek, legalábbis egy idõre. Pont megfelelõ, hogy valami könnyû, finom, ízletes újdonsággal térjünk vissza a blogra. Kenyér gyakran készül, legtöbbször az egyszerûség kedvéért, a türelmes fajta, dagasztás nélkül. A kapcsolat a mostani finom kis zsemlékkel is ez, a dagasztás nélküliség. Ha este sütjük ki, érdemes megenni még éjfél elõtt, mert késõbb mind megeszik a családtagok. A recept eredetije a thekitchn.com oldaról van, thanks for sharing these delicious rolls.
Hozzávalók 12 zsemléhez
- 1 csésze (2 dl) forró, krumpli fõzõ víz
- 50 gr barna cukor
- 1 teáskanál só
- 115 gr puha vaj
- 1 teáskanál reszelt citromhéj (elhagyható)
- 4 evõkanál meleg víz
- 1/2 teáskanál cukor
- 7 gr szárított élesztõ (1 tasak) ...