Édes kelt tészta (alaprecept)
sponsored links
Kelt tésztát készíteni nem ördöngösség, csupán néhány dologra kell oda figyelnünk a biztos siker érdekében. A hozzávalók ne legyenek hidegek, ezért készítés elõtt legalább fél órával vegyük ki õket a hûtõbõl. A friss élesztõt mindig langyos tejbe tegyük, soha ne forróba! Ha szárított élesztõvel dolgozunk, azt egyszerûen csak keverjük a liszthez. A jól kidolgozott tészta elválik az edény falától, felülete fényes és sima. A tészta csak meleg helyen tud megkelni, szórjuk meg kevés liszttel és takarjuk le konyharuhával. A megkelt tészta rugalmas, ujjunkkal benyomva a keletkezett mélyedés hamar eltûnik.
Az édes kelt tészta több népszerû péksütemény alapja, a jól bevált kedvenceink mellett bátran kísérletezzünk más ...