ÉDES FOSZLÓS ZSÖMLE
sponsored links
ÉDES FOSZLÓS ZSÖMLE
Férjemnek készítettem ezeket a finom zsömléket. A kedvenc fonott kalács receptem alapján készült, csak zsömlék formájában lett most kisütve. Gyakran készítek kalácsot, mert nem munkás és nagyon finom reggelire vagy vacsorára akár csak egy kis vajjal megkenve és finom tejjel vagy kakaóval elfogyasztva. Zsömleként elkészítve jobban lehet tölteni, és praktikusabb volt csomagolni, mint kalácsként.
HOZZÁVALÓK:
3 dl tej
3 g élesztõ
50 dkg liszt
5 dkg vaj
4 kanál cukor
egy kis tej a kenéshez
Elkészítése:
1. A langyos cukrozott tejben felfuttatjuk az élesztõt.
2. A lisztbe beleöntöm a felfutott élsztõs tejet, a felolvasztott vajat és összedolgozom.
3. Ezt követõen letakarom egy konyharuhával, majd kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztem.
4. Amikor megkelt, akkor 8 részre osztom - vagy ha kisebb zsömléket szeretnénk, akkor osszuk 10 részre- és zsömlét formázok belõle.
5. A tetejét megkenem egy kis tejjel, majd a sütõben 180 fokon addig sütöm, amíg szép aranybarna nem lesz.
A Facebookon itt tudtom hozzám csatlakozni.
Ha Google+-on szeretnél hozzám csatlakozni, ide kattints.