Édes finomság Valentin napra
sponsored links
Sokáig töprengtem, hogy február 14-ére milyen saját készítésû gasztro ajándékot készítsek. Mindenképp valamilyen gyors, csokis bonbont terveztem készíteni. Ezeket a Valentin napi mandulás-csokis finomságokat elkészíteni negyed órás mûvelet lesz. Alapja õrölt mandula, nagyon kevés cukormentes lekvár és nádporcukor keveréke.
Az apró, csokis Bálint napi édességeket úgy szerettem volna becsomagolni, mint a szaloncukrot, és Zita (Pasztellbarokk) nagyon jó ötletet adott nekem: mi lenne, ha puha krepp papírba csomagolnám ezeket a csokikat. Ez a papír Karcsiéknál selyempapír néven kapható (rengeteg színben), én végül a málnás árnyalatban rendeltem. Sütõpapírba, celofánba is rakhatjátok, garantáltan megédesíti a szerelmesek napját
Recept (kb. 10 db bonbonhoz):
10 dkg õrölt mandula
4 dkg nádporcukor
fél evõkanál cukormentes pikáns gyümölcslekvár (például szilva, vagy málna)
kb. fél evõkanál víz
10 dkg 60-70 %-os étcsokoládé
1. A mandulát, a porcukrot és a lekvárt összekeverem egy tálba annyi vízzel, hogy formálható masszát kapjak. Golyókat formázok belõle (nagyjából 10 darabot), és hûtõbe teszem.
2. Vízgõz felett felolvasztom a étcsokoládét, majd a mandulás golyókat kiveszem a hûtõbõl és belemártom a felolvasztott csokiba. Sütõpapírra fektetem õket és a hûtõben tartom felhasználásig.
Az apró, csokis Bálint napi édességeket úgy szerettem volna becsomagolni, mint a szaloncukrot, és Zita (Pasztellbarokk) nagyon jó ötletet adott nekem: mi lenne, ha puha krepp papírba csomagolnám ezeket a csokikat. Ez a papír Karcsiéknál selyempapír néven kapható (rengeteg színben), én végül a málnás árnyalatban rendeltem. Sütõpapírba, celofánba is rakhatjátok, garantáltan megédesíti a szerelmesek napját
Recept (kb. 10 db bonbonhoz):
10 dkg õrölt mandula
4 dkg nádporcukor
fél evõkanál cukormentes pikáns gyümölcslekvár (például szilva, vagy málna)
kb. fél evõkanál víz
10 dkg 60-70 %-os étcsokoládé
1. A mandulát, a porcukrot és a lekvárt összekeverem egy tálba annyi vízzel, hogy formálható masszát kapjak. Golyókat formázok belõle (nagyjából 10 darabot), és hûtõbe teszem.
2. Vízgõz felett felolvasztom a étcsokoládét, majd a mandulás golyókat kiveszem a hûtõbõl és belemártom a felolvasztott csokiba. Sütõpapírra fektetem õket és a hûtõben tartom felhasználásig.