Édes finomfõzelék

2014-03-12

sponsored links

Ez egy nagyon egyszerû fõzelék, amit édesen szeretünk, épp úgy, ahogyan a zöldborsót. Akár egy fél óra alatt is simán elkészíthetõ. A mai ebédnél a zöldfûszeres rántott karfiol kísérõje volt.


Hozzávalók 4 fõre:
  • 25 dkg zöldborsó
  • 15 dkg kukorica
  • 2 közepes szál sárgarépa
  • 1 csapott kk só
  • 1 nagy csipet bors
  • 3 csapott ek cukor
  • 3 dl tejföl
  • 2 ek liszt

A zöldségeket alaposan megtisztítjuk, a sárgarépát apró kockára vágjuk.
Annyi vízben, hogy kicsit túlérje, puhára fõzzük a zöldségeket.
Meghintjük a sóval, cukorral, a borssal.
A lisztet a tejföllel csomómentesre keverjük, majd a fõzelék forró levébõl pár evõkanállal felhígítjuk és folyamatos kavarás mellett a fõzelékbe öntjük.
Pár perc alatt szépen besûrûsödik.

Folytats a blogon ... aranytepsi.blogspot.com/2014/03/edes-...

sponsored links

Keres?s