Édes finomfõzelék
sponsored links
Ez egy nagyon egyszerû fõzelék, amit édesen szeretünk, épp úgy, ahogyan a zöldborsót. Akár egy fél óra alatt is simán elkészíthetõ. A mai ebédnél a zöldfûszeres rántott karfiol kísérõje volt.
Hozzávalók 4 fõre:
Hozzávalók 4 fõre:
- 25 dkg zöldborsó
- 15 dkg kukorica
- 2 közepes szál sárgarépa
- 1 csapott kk só
- 1 nagy csipet bors
- 3 csapott ek cukor
- 3 dl tejföl
- 2 ek liszt
A zöldségeket alaposan megtisztítjuk, a sárgarépát apró kockára vágjuk.
Annyi vízben, hogy kicsit túlérje, puhára fõzzük a zöldségeket.
Meghintjük a sóval, cukorral, a borssal.
A lisztet a tejföllel csomómentesre keverjük, majd a fõzelék forró levébõl pár evõkanállal felhígítjuk és folyamatos kavarás mellett a fõzelékbe öntjük.
Pár perc alatt szépen besûrûsödik.