Édes, fanyar, morzsás
sponsored links
Szeretem a morzsás dolgokat, kár lenne tagadni, remekül variálhatóak, nem igényelnek sok munkát, és várni sem kell rájuk sokat. Imbiszen is megfordult már néhány, szerepelt levendulás-epres, céklás, sütõtökös és kelkáposztás crumble is. Remélem, nem hagytam ki senkit. Annyi biztosan megállapítható, eddig a sós felé hajlottam, de ma javítok az arányokon, jön egy egyszerre édes és fanyar változat grépfrúttal és naranccsal. Elõre csak annyit, a recept bevált, szóval maradhat, megtartom.
A grépfrútfilézés viszontagságairól meséltem már egyszer régen, azóta viszont nagy lépést tett a konyha, karácsonykor ugyanis két kedves barát megajándékozott egy filézõ készlettel, így aztán ma már felfegyverkezve kezdek neki a gerezdek megszabadításának. Persze ha nincsen ilyen eszközük, egy jó éles késsel is kiválóan megoldható a feladat, ami így is, úgy is kíván egy kisebb (nagyobb) adag türelmet.
A recepthez még annyit, ha már elõvettem a hajdinalisztet, gondoltam, el se rakom. Igen, jól gondolják, belõle (és dióból) készült a morzsa, de ha nem tartanak otthon hajdinalisztet, helyettesíthetik nyugodtan mással.
Itt a vége, morzsázunk.
Citrusgyümölcsök diós morzsával ...