Édes, csípõs csülök fokhagymás spenóttal
sponsored links
Az utóbbi idõben kicsit hanyagolom a TV Paprika mûsorait / a jó mûsorok mindég ütköznek mással / , de az itt feltûnt és megismert angol szakácsok mûsorait változatlanul szívesen nézem.
Így vagyok a River Cottage borzas szakácsával - Hugh Fearnley Whittingstall-lal - is.
Más csatornákon futó mûsorait ki nem hagynám, ha csak rajtam múlik. Ismétlés, tudom, de annyira élvezetesen csinálja, hogy muszáj nézni. Mindég találok valami újat, amit elõzõleg kihagytam.
Sok receptje van már cetliken és sokat ki is próbáltam már, igaz, némelyikre már õ sem ismerne rá.
Nálunk nem tiltott alapanyag a sertéscsülök- vagy köröm. Kocsonyán kívül a pörkölt is szerepel az étlapon.
Ez az étel köröm és csülök együttesével készült eredetileg.
Néhány hete nagyon szép csülköt vettem, de nem tudtam, hogy mit akarok belõle fõzni, gondoltam, majd lesz ihlet is csak az alapanyag legyen meg.
Megtisztítva, nagyobb darabokra vágva eltettem a fagyasztóba.
Ezután jött a lázas keresgélés a recept után, ugyanis eszembe jutott, hogy Hugh egyik mûsorából lejegyeztem egy ...