Édenkerti íz kavalkád?
sponsored links
Egy csodás tészta, kevés alapanyag, nem túl sok idõ. Akár hétköznapra, akár hétvégére, egyszerûen, gyorsan finomat? Mennyei íz kavalkád? érdemes kipróbálni?
Tejszínes sült paradicsomos ? fokhagymás spagetti
Hozzávalók:
40 dkg spagetti
1 doboz koktélparadicsom
3 gerezd fokhagyma
2 dl tejszín
6 dkg cheddar sajt
friss bazsalikom
só
pici chili pehely
hét bors fûszer durvára darált ? vagy õrölt fekete bors
fél zöldhagyma zöldje
olívabogyó
1 zacskó mozzarella sajt
koriander levél ? ha nincs friss ? jó a szárított is
- lasagne alla bolognese fûszerkeverék: ázsiai boltba lehet kapni -
(ezeket tartalmazza a fûszerkeverék: hagyma, zöldségek, zeller, só, fehérbors, rozmaring, borsika, bazsalikom, fahéj, oregánó, fokhagyma, paprika)
Elkészítés:
A fokhagymát egy serpenyõben héjastul megpirítjuk. Ha kész, félretesszük és két sült fokhagymát szétnyomunk, a serpenyõben felöntjük tejszínnel, és belereszeljük a cheddar sajtot, fûszerezzük ízlés szerint ? én kb. egy csipetnyit tettem bele ? sóval, borssal, bazsalikommal, lasagne alla bolognese fûszerkeverék, pici chili pehely, koriander levél ? és lassú tûzzön, felolvasztjuk, felmelegítjük.
Közben egy másik serpenyõben a félbevágott koktélparadicsomokat megsütjük, - a vágott felével lefelé kezdjük sütni ? ha megsült, megfordítjuk, és a tetejét egy picit sózzuk, borsozzuk. A sajtkrémes szószhoz adjuk. Vágott bazsalikommal megszórjuk.
Sós vízben, és egy evõkanálnyi olajjal, kifõzzük a spagettit. Összeforgatjuk, a sajtkrémes tejszínes paradicsommal. Megszórjuk apróra vágott bazsalikommal, zöldhagymával, félbevágott oliva bogyóval, apróra vágott mozzarella sajttal, és reszelt cheddar sajttal tálaljuk. Díszítjük sült fokhagymával.
Jó étvágyat!
Klarissza
Tejszínes sült paradicsomos ? fokhagymás spagetti
Hozzávalók:
40 dkg spagetti
1 doboz koktélparadicsom
3 gerezd fokhagyma
2 dl tejszín
6 dkg cheddar sajt
friss bazsalikom
só
pici chili pehely
hét bors fûszer durvára darált ? vagy õrölt fekete bors
fél zöldhagyma zöldje
olívabogyó
1 zacskó mozzarella sajt
koriander levél ? ha nincs friss ? jó a szárított is
- lasagne alla bolognese fûszerkeverék: ázsiai boltba lehet kapni -
(ezeket tartalmazza a fûszerkeverék: hagyma, zöldségek, zeller, só, fehérbors, rozmaring, borsika, bazsalikom, fahéj, oregánó, fokhagyma, paprika)
Elkészítés:
A fokhagymát egy serpenyõben héjastul megpirítjuk. Ha kész, félretesszük és két sült fokhagymát szétnyomunk, a serpenyõben felöntjük tejszínnel, és belereszeljük a cheddar sajtot, fûszerezzük ízlés szerint ? én kb. egy csipetnyit tettem bele ? sóval, borssal, bazsalikommal, lasagne alla bolognese fûszerkeverék, pici chili pehely, koriander levél ? és lassú tûzzön, felolvasztjuk, felmelegítjük.
Közben egy másik serpenyõben a félbevágott koktélparadicsomokat megsütjük, - a vágott felével lefelé kezdjük sütni ? ha megsült, megfordítjuk, és a tetejét egy picit sózzuk, borsozzuk. A sajtkrémes szószhoz adjuk. Vágott bazsalikommal megszórjuk.
Sós vízben, és egy evõkanálnyi olajjal, kifõzzük a spagettit. Összeforgatjuk, a sajtkrémes tejszínes paradicsommal. Megszórjuk apróra vágott bazsalikommal, zöldhagymával, félbevágott oliva bogyóval, apróra vágott mozzarella sajttal, és reszelt cheddar sajttal tálaljuk. Díszítjük sült fokhagymával.
Jó étvágyat!
Klarissza