Édenkerti gasztro kaland?
sponsored links
Ma is már nagyon jó idõ volt, a héten ígérték, hogy már itt lesz a nyár, napsütés, meleg, hmm? és egy ilyen, üdítõen szépséges és finom saláta a hétköznapokra, egyszerûen tényleg elveszünk az édenkertben, ha megkóstoljuk?:) Könnyû elkészíteni és egészséges is?
Tudom, hogy már megint elragattatom magamat a képekkel, de ezek a színek a salátás tányéromon varázslatosak?:)
Barack-eper saláta & Pármai sonkával & pirított sajttal
Hozzávalók:
250 g eper
2 db kopasz õszibarack
2 db õszibarackbefõtt ? lé nélkül
6 szelet Pármai sonka
? jégsaláta
1 ek jó minõségû balzsamecet
1 ek extra szûz olíva olaj
? citrom leve
egy csipet só ? ízlés szerint
egy csipet durvára darált színes bors - ízlés szerint
4-5 db friss levél rozmaring ? apróra vágva
200 g Halloumi sajt - vékony szeletre vágva ? én most ezt elhagytam, mert nem kaptam az Aldiba?
Elkészítés:
Keverjük össze egy tálba a balzsamecetet, citrom levét, óvatosan csurgassuk hozzá az olíva olajat, sózzuk, borsozzuk.
Egy serpenyõbe egy pici olajat hevítsünk, tegyük bele a szeletekre vágott sajtot, és közepes lángon egy pár percig mindkét oldalát pirítsuk meg, aranybarnára.
Ha készen vagyunk, készítsük el a salátát. Tegyük a tányérra a vékony szeletekre vágott jégsalátát, a megmosott, leszárított és félbe vágott epret, õszibarackot és õszibarackbefõttet. Adjuk hozzá a Pármai sonkát.
Kínáljuk mellé a pirított sajtot.
Tálalásnál locsoljuk meg a balzsamecetes öntettel, szórjuk meg apróra vágott rozmaringgal és borssal.
Jó étvágyat!
Klarissza
Tudom, hogy már megint elragattatom magamat a képekkel, de ezek a színek a salátás tányéromon varázslatosak?:)
Barack-eper saláta & Pármai sonkával & pirított sajttal
Hozzávalók:
250 g eper
2 db kopasz õszibarack
2 db õszibarackbefõtt ? lé nélkül
6 szelet Pármai sonka
? jégsaláta
1 ek jó minõségû balzsamecet
1 ek extra szûz olíva olaj
? citrom leve
egy csipet só ? ízlés szerint
egy csipet durvára darált színes bors - ízlés szerint
4-5 db friss levél rozmaring ? apróra vágva
200 g Halloumi sajt - vékony szeletre vágva ? én most ezt elhagytam, mert nem kaptam az Aldiba?
Elkészítés:
Keverjük össze egy tálba a balzsamecetet, citrom levét, óvatosan csurgassuk hozzá az olíva olajat, sózzuk, borsozzuk.
Egy serpenyõbe egy pici olajat hevítsünk, tegyük bele a szeletekre vágott sajtot, és közepes lángon egy pár percig mindkét oldalát pirítsuk meg, aranybarnára.
Ha készen vagyunk, készítsük el a salátát. Tegyük a tányérra a vékony szeletekre vágott jégsalátát, a megmosott, leszárított és félbe vágott epret, õszibarackot és õszibarackbefõttet. Adjuk hozzá a Pármai sonkát.
Kínáljuk mellé a pirított sajtot.
Tálalásnál locsoljuk meg a balzsamecetes öntettel, szórjuk meg apróra vágott rozmaringgal és borssal.
Jó étvágyat!
Klarissza