Ázsiai (thai), mézes csirke és a köddé vált tejföl esete
sponsored links
- Kedves Évi, az Ízutazás blog szerzõje, kijelented-e Olvasóid elõtt, hogy sosem pótolod ezentúl a legolcsóbb tejföllel a tejszínt krémlevesekben és tejszínes ételekben? Fogadod, hogy amihez tejszín kell, ahhoz tejszínt veszel?
- Igen, fogadom. :)
Fenti, képzeletbeli párbeszéd magyarázatra szorul. Kezdem kicsit Ádámnál, meg Évánál. :) Múltkor Andi blogján megláttam egy ínycsiklandozó thai kaját. Eldöntöttem, hogy én is elkészítem. Sajnos, kesudiót csak egy helyen találtam, ott is borsos áron. Ezért kicsit elnapoltam az elkészítését. De csak nem hagyott nyugodni a dolog, és beszereztem egy Kotányi-féle Ázsia - Bangkok Curry fûszert. Hasonlóan gondoltam elkészíteni, ahogy a fûszeres zacsi hátoldalán volt. De úgy gondoltam, hogy jó lesz a tejföl is tejszín helyett. Alapvetõen semmi rossz nem sült ki az egészbõl, kicsit még olyan szaftos-tejszínes is lett a husim... De mondhatni, a tejföl szinte teljesen eltûnt... Elillant, köddé vált, vízzé vált és elpárolgott. (Több rokonértelmû szót nem keresek. :))
Szóval az elkövetkezendõkben nem fogom sajnálni tejszínre a pénzt, fõleg, ha nem csak magamnak fõzök.
Levesekben is mutatósabb a tejszín. (Majd mutatok egy ellenpéldát, ami szintén azt igazolja, hogy vegyek tejszínt. :))
De tényleg finom lett a csirke, mert a fõ ízt nem a tejföl adta (volna). :)
Elkészítése
A csirkemellet vékony csíkokra vágom. Olaj és fûszer keverékébe kb. 2 órára ...