Ázsiai tekercsek csirkemellel és zöldségekkel töltve

2017-09-20

sponsored links



Hozzávalók 20 tekercshez:
35 dkg csirkemellfilé
1 evõkanál reszelt gyömbér
1 nagyobb fokhagyma
2 evõkanál olívaolaj
10 dkg sárgarépa
10 dkg kelkáposzta
5 dkg jégsaláta
10 db rizspapír
fél dl teriyaki szósz
Ízlés szerint só ,õrölt bors

Hozzávalók a teriyaki szószhoz:
1 gerezd fokhagyma
2 cm tisztított gyömbér
1 db kezeletlen citrom héja
75 g. cukor
120 ml szójaszósz
60 ml rizs ecet vagy alma ecet
60 ml fehérbor

Teriyaki szósz elkészítése:
A hozzávalókat keverjük össze egy edénybe és forraljuk fel.
Kevergetve fõzzük addig a szószt amíg kb. felére le nem fõ és sûrûbbé nem válik.
Ezután vegyük ki belõle a fokhagymát és a gyömbért és szûrjük le.
Hûtsük le.

A tekercsek elkészítése:
A megmosott szárazra törölt csirkemellet csíkozzuk fel kisebb darabokra.


Keverjük össze kevés sóval, hideg teriyaki szósszal, a gyömbérrel és a zúzott fokhagymával.
Forrósítsunk fel egy serpenyõt,öntsük bele az olajat,majd nagy lángon süssük át a csirkemell csíkokat.






Tegyük félre hûlni.

A sárgarépát vágjuk fel vékony szálakra vagy reszeljük le.
A kelkáposztát és a jégsalátát vágjuk szintén vékony csíkokra.
Készítsünk egy nagyobb tálba langyos vizet,és vegyünk elõ egy tiszta konyharuhát vagy egy bambusz gyékényt.



Egy két percre áztassuk be egy rizspapírt, ha megpuhult,tegyük a konyharuhára.


A rizspapír közepére halmozzunk a nyers zöldségekbõl és a csirkemellbõl egy keveset.





Hajtsuk a töltelékre a rizspapírt,majd hajtsuk be az oldalát is és tekerjük fel.



Így készítsük el a többi tekercseket is.Végül a maradék teriyaki szósszal tálaljuk.











Folytats a blogon ... bibimoni.blogspot.com/2017/09/azsiai-...

sponsored links

Keres?s