Ázsiai tekercsek csirkemellel és zöldségekkel töltve
sponsored links
Hozzávalók 20 tekercshez:
35 dkg csirkemellfilé
1 evõkanál reszelt gyömbér
1 nagyobb fokhagyma
2 evõkanál olívaolaj
10 dkg sárgarépa
10 dkg kelkáposzta
5 dkg jégsaláta
10 db rizspapír
fél dl teriyaki szósz
Ízlés szerint só ,õrölt bors
Hozzávalók a teriyaki szószhoz:
1 gerezd fokhagyma
2 cm tisztított gyömbér
1 db kezeletlen citrom héja
75 g. cukor
120 ml szójaszósz
60 ml rizs ecet vagy alma ecet
60 ml fehérbor
Teriyaki szósz elkészítése:
A hozzávalókat keverjük össze egy edénybe és forraljuk fel.
Kevergetve fõzzük addig a szószt amíg kb. felére le nem fõ és sûrûbbé nem válik.
Ezután vegyük ki belõle a fokhagymát és a gyömbért és szûrjük le.
Hûtsük le.
A tekercsek elkészítése:
A megmosott szárazra törölt csirkemellet csíkozzuk fel kisebb darabokra.
Keverjük össze kevés sóval, hideg teriyaki szósszal, a gyömbérrel és a zúzott fokhagymával.
Forrósítsunk fel egy serpenyõt,öntsük bele az olajat,majd nagy lángon süssük át a csirkemell csíkokat.
Tegyük félre hûlni.
A sárgarépát vágjuk fel vékony szálakra vagy reszeljük le.
A kelkáposztát és a jégsalátát vágjuk szintén vékony csíkokra.
Készítsünk egy nagyobb tálba langyos vizet,és vegyünk elõ egy tiszta konyharuhát vagy egy bambusz gyékényt.
Egy két percre áztassuk be egy rizspapírt, ha megpuhult,tegyük a konyharuhára.
A rizspapír közepére halmozzunk a nyers zöldségekbõl és a csirkemellbõl egy keveset.
Hajtsuk a töltelékre a rizspapírt,majd hajtsuk be az oldalát is és tekerjük fel.
Így készítsük el a többi tekercseket is.Végül a maradék teriyaki szósszal tálaljuk.