Ázsiai pácolt lazac Alfonz Schuhbeck receptje alapján
sponsored links
Nemrégen vendégeink voltak, nekik készítettem ezt a lazacot. Nagyon praktikus vendégváró étel, mert gyorsan megvan, napokkal korábban kell elkészíteni, majd pár napot a hûtõben áll és mikor megérkeznek a vendégeink csak kivesszük és tálalhatjuk is. Azért írtam, hogy gyorsan elkészül, mert tényleg semmi teendõ nincsen vele csak a pác elkészítése.
Akad egy- két hozzávaló, melyet nehezebb beszerezni, de annyira finom az étel, hogy érdemes miatta ínyencboltba menni. Az elsõ az osztrigaszósz, aztán friss, zöld koriander és a friss citromfû szár.
Hozzávalók:
- 800 gramm lazac a bõrével együtt
- 30 gramm friss koriander
- 40 gramm gyömbér
- 2 szál citromfû
- 4 zöldcitrom leve és héja
- 2 friss piros chilipaprika
- 1 evõkanál fekete bors
- 4 teáskanál só
- 1 evõkanál cukor
- 2 evõkanál szójaszósz
- 1 evõkanál osztrigaszósz ...